Expremiér svoji dceru neviděl dva týdny. Margaritka je v neznámé lokalitě s matkou Petrou, která se rozhodla opustit rodinný dům. „Ale telefonovali jsme si. Byl to velmi srdečný krásný rozhovor, asi čtvrthodinový. Moc mě to potěšilo. A když jsem jí řekl, že by bylo nejlepší, abychom se k sobě s maminkou vrátili, tak holčička vřele souhlasila,“ řekl Paroubek o víkendu Blesku.

Petra Paroubková patrně žádný návrat domů nechce, údajně i kvůli »psychickému vydírání«, kterého se na ní měl manžel dopouštět. A komunikuje jen přes právníky.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Paroubek: Petra není schopná postarat se o dceru! Je to únos, půjdu po ní tvrdě!  FTV Prima

Jenže... Paroubek manželčin návrh, aby byla Margaritka v její výlučné péči, odmítá. „To není dohoda, spíš kapitulační prohlášení,“ řekl Blesku a tvrdí, že chce péči střídavou, anebo dokonce aby holčička byla v jeho výlučné péči.

Zatím si nechal od soudu dát předběžné opatření, aby mohl malou vídat každý lichý týden. Poté, co se ale s dcerou o víkendu neviděl, se expremiér v pondělí vydal do soukromé školy, kterou Margarita navštěvuje. Zaměstnanci mu ale do budovy neumožnili přístup. „Zašel jsem do školy, abych zjistil, jestli tam dcera chodí. Do budovy mě ale nepustili. Učitelé se řídí soudním příkazem upravující péči o dítě, což je ale špatný výklad, protože škola je veřejný prostor,“ vysvětlil Paroubek portálu Expres.cz, který o jeho inspekci informoval.

Jestli se rodiče mezi sebou nedohodnou, bude muset o budoucnosti malé rozhodnout soud. „Ale všechny ty procesy strašně dlouho trvají a dítěti běží čas,“ varuje prostřednictvím Blesku zkušený dětský psycholog Miloslav Čedík. Každý den, kdy Margarita neví, jak to bude s její rodinou, je pro ni údajně utrpením…

Fotogalerie
49 fotografií