Herečka Hana Brejchová (70) se na jaře měla vdávat. Nakonec ale místo svatby přišel rozchod. „Přitáhla jsem domů maso snad za 600 korun. Když jsem odcházela, Pavel telefonoval s exmanželkou. Když jsem se vrátila, ještě telefonoval s exmanželkou,“ popisuje Hana.

Pavel ale ani po jejím příchodu hovor neukončil. „Řekla jsem, jestli laskavě nemůže se svojí ex telefonovat, když u toho nejsem. Osopil se na mne, že si může dělat, co chce,“ popisuje dál Hana. „Od té doby jsme se neviděli. Je konec a je to dobře! Neustále mi lhal a já už to opravdu špatně snášela,“ dodává.

Zasnoubili se v prosinci, přesně na Haniny 70. narozeniny. „Konečně se rozvedl, a tak jsme si naplánovali svatbu na jaro. A těšila jsem se, že spolu konečně poprvé strávíme vánoční svátky,“ vzpomíná Hana. Nakonec bylo ale všechno jinak a Pavel ji na Vánoce nechal zcela samotnou.

Sám trávil svátky s bývalou manželkou. „To hodně bolelo. Na Štědrý den jsem byla jako kůl v plotě. Hlavně že už je to za mnou,“ komentuje Hana. Na jaro se ale těší i bez svatby. „Těším se, že to všechno rozkvete, bude sluníčko, teplo a já budu chodit na procházky. A mužský, ať už si trhnou nohou,“ prohlašuje herečka.

Kdo by si však myslel, že Hanu a Pavla potkala láska až na stará kolena, ten by neměl tak docela pravdu. „Připravil mě v šestnácti letech o věneček,“ přiznala otevřeně. „Když mě ale Miloš Forman obsadil do Lásek, Pavel se lekl, že herečka nemůže mít normálního inženýra a rozešel se se mnou,“ vypráví Hana, jak to s nimi tenkrát bylo. O padesát let později potom viděl Pavel pořad 13. komnata, ve kterém Hana vystupovala, a rozhodl se ji opět kontaktovat.

Napsal bývalé lásce dopis a dohodli se na setkání. I přes propast času zjistili, že si stále mají hodně co říct, a začali si spolu. Na to Pavel požádal o rozvod. Nakonec si ale ve svém rozhodnutí nejspíš nebyl stoprocentně jistý, protože se od Hany ke své exmanželce zase vrátil…

Fotogalerie
30 fotografií