Smutnou zprávu o skonu Jana Pavlaty potvrdil Blesku i jeho bratr Josef (67), který byl donedávna prostředním ze tří bratrů. Jenže pak v krátké době přišel o oba sourozence. Nejprve odešel nejstarší Michal, jehož hlas jsme léta slýchali i v dabingu (například namluvil Jiřího Korna v pohádce Honza málem králem). Ten prohrál 21. ledna svůj dlouhý boj s rakovinou.

O šest dní později měl ve strašnickém krematoriu pohřeb a jeho blízcí se s ním přišli naposledy rozloučit. Dorazilo na 400 smutečních hostů a nad rakví promluvili například Ondřej Vetchý (54) či Tomáš Klus (30), kteří měli k zesnulému herci velmi blízko.

Video
Video se připravuje ...

Michal Pavlata (†71) má dnes pohřeb: Takhle vypadal na posledním vystoupení! Jan Jedlička

Jan Pavlata seděl tehdy v hned v první řadě, hned vedle Josefa. Bráchové si ve smutný moment dodávali navzájem sílu, společně vzpomínali a smutně přijímali kondolence. Asi nikoho by tehdy ale nenapadlo, že za pouhých pár týdnů se bude konat další pohřeb.

Nejmladší ze tří bratrů Pavlatových zemřel necelé tři týdny poté, přesně 19 dní od Michalova posledního rozloučení. „Jan zemřel náhle 15. února. Ve středu jsme měli pohřeb,“ řekl smutně Blesku Josef Pavlata.

Příčinou mělo být zřejmě selhání vnitřních orgánů. „Bylo to strašně náhlé. Nezlobte se, víc vám neřeknu, nemohu se z toho vzpamatovat,“ dodal zlomeným hlasem někdejší senátor, který se do roku 1990 živil také jako kulisák, rekvizitář a hudebník.

Do roku 2015 byl členem Rady České televize, kde kritizoval pořad Jana Krause (63) Uvolněte se, prosím. Díl, v němž vystupovala Helena Vondráčková (69) a mluvila o soudním sporu s Martou Kubišovou (74) ohledně neuskutečněných koncertů, se Pavlatovi zdál nevyvážený. Nelíbilo se mu, že moderátor nedal prostor k reakci též druhé straně.

VŠE O SMRTI MICHALA PAVLATY ZDE>>

Fotogalerie
90 fotografií