Jitka Němcová se přidala k ostatním kritikům a potvrdila, že v seriálu bylo několik nepřesností. „Rozhodila mě i taková drobnost, kdy Vávra poplácá pana Štěpánka po tváři. Nikdy by se k sobě takhle nechovali, to byli noblesní a elegantní lidé. Některá fakta byla správná, ale jenom naznačená, navíc v jiných souvislostech, tím pádem nedávala smysl,“ řekla v rozhovoru pro iDnes Revue.

„Mimochodem Vávra nenatočil ani jeden německý film. Autoři sice neřekli, že to udělal, ale neřekli ani opak. A tak to bylo se vším,“ pokračuje.

Zároveň však zdůrazňuje, že herci za to nemohou. „Já hercům nic nevyčítám, naopak, dělali, co mohli. Plnili příkaz režiséra, ten měl zas scénář, který musel někdo schválit a dát na něj peníze.“

Na rozdíl od Jany Štěpánkové (82), která se vyjádřila, že rodina prý zvažuje žalobu, to Němcová vylučuje. „Nebudu nikoho žalovat. Myslím, že náprava je na vedení ČT. Podle mě to producentské centrum nemělo bez řádné přípravy pustit do výroby. Vypadalo to, jako by v televizi zbyly nějaké peníze a už se točilo,“ dodala.

Fotogalerie
25 fotografií