Krize u Paroubků podle expremiérova vyjádření eskalovala už několik týdnů. Paroubek prý dělal a i v budoucnu chce dělat vše pro to, aby jejich nyní pochroumané manželství udržel. 7. února se manželé rozhodli vyhledat pomoc odborníka a domluvili si sezení se sexuologem Radimem Uzlem.

„Jiří a Petra Paroubkovi jsou mí dlouholetí známí, takže když potřebovali poradit, rád jsem jim vyhověl. Položil jsem tři základní otázky od pana Plzáka, který založil české manželské poradenství. Pokud na všechny tři otázky bylo odpovězeno negativně, tak pan Plzák usoudil, že manželství má šanci na záchranu, a dal čas na rozmyšlenou,“ řekl Blesku Uzel.

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková: Po mozkové příhodě mám výpadky paměti! Pletu si čísla a dny! Markéta Reinischová, Petr Soukup

„Totéž jsem učinil já a domníval jsem se, že by se to ještě mohlo dát dohromady. Ale místo oněch šesti týdnů klidu, kdy měli oba přemýšlet, vydrželi jen několik dní. Moje poradenství tedy evidentně selhalo a můžete mi klidně udělat negativní reklamu,“ uzavřel Uzel.

„Připomínám, že jsme se dohodli, že to ještě zkusíme dva měsíce a pak se společně rozhodneme, jak dál. Ty ses rozhodla po šesti dnech,“ napsal Paroubek Petře v dopisu z 16. února, který v pondělí zveřejnil.

Tyto otázky podle Paroubka tak, jak je popsal na svém blogu Vaševěc.cz, byly:

Uzel: „Dává ti Jirka dost peněz?“

Paroubková: „No ano, dává.“

Uzel: „Bije tě Jirka?“

Paroubková: „Ne, samozřejmě že ne.“

Uzel: „Chlastá Jirka?“

Paroubková: „No to vůbec ne.“

Uzel: „A co ti na něm tedy vadí?“

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková exkluzivně: Kvůli mrtvici jsem přišla o druhé dítě! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Přepis dopisu Petry Paroubkové Paroubkovi, kterým vysvětlila svůj odchod od něj:

Jirko, nemohla jsem jinak. Taky jsem už nemohla dál. Poslední týdny jsem měla strach z tvých reakcí. Tlačil jsi na mě a psychicky mě vydíral. Nejspíš ti to nedocházelo. Žila jsem v neustálém strachu, s čím přijdeš. Kromě toho jsou tady tvoje tajemství. To už taky nezvládám. Stresy kolem tvé práce mě před 2 roky málem zabily. To se nesmí kvůli Margaritce opakovat. Kvůli ní se musíme rychle domluvit na péči. Nemsti se jí, má tě ráda. Pořád o tobě hezky mluvíme a to se nezmění. Vždy tě budu mít ráda jako otce naší dcery. Já už ale nemůžu dál, ber prosím ohledy na můj zdravotní stav. Já, pokud to bude možné, ti vždy pomůžu.“

Detaily odchodu Petry Paroubkové od manžela čtěte ve středečním tištěném Blesku.
Autor: Blesk

Fotogalerie
69 fotografií