„Budeme mít 2. dubna třináct let, co jsme si nasadili prstýnky. Ale je to 16 let, co jsme se do sebe zakoukali při pohádkách. Pohádky jsou mým osudem. I moje předchozí manželka Štěpánka Haničincová byla ze světa pohádek,“ prozradil oslavenec Přeučil v talk show Markéta dráždí celebrity, kterou uvidíte na Blesk.cz příští úterý.

Video
Video se připravuje ...

Jan Přeučil je nový Sherlock Holmes: Pro inspiraci jsem si jel do Londýna! David Turek, Jan Jedlička

Prozradil také však, že v mládí stihl ještě jedno manželství, o kterém téměř nikdo neví! „Byla to krásná jihočeská dívka, naše manželství trvalo krátce, tři nebo čtyři roky. Gentlemansky jsme se rozešli, a od té doby jsem ji viděl jen jednou, jinak nemáme kontakt. Myslím, že má svoji rodinu a je spokojená,“ překvapil herec, který nikdy neměl vlastní děti. „Mám to jednoduché. Z prvního manželství se Štěpánkou jsem vyženil dvě děti, a s Evinkou mám tři kluky. Jsou to výborní chlapíci, máme se moc rádi. Víte, velice pracně jsem se dostával k tomu, co miluji, k herectví. A když se to povedlo, byl jsem jím tak posedlý, že jsem nechtěl, aby mě něco rušilo,“ přiznává.

A právě během složité cesty na vrchol se setkal s Karlem Gottem. "Než jsem se dostal v roce 1956 na DAMU, učil jsem se ve vedlejší hale, než byla ta, kde se Karel Gott učil elektrikářem," směje se Přeučil. I ve svém věku je stále aktivní, hraje, natáčí, a nedávno slavil velký ohlas s audioknihou Hitlerův posel smrti, kde namluvil postavu Sherlocka Holmese.

Fotogalerie
28 fotografií