„Když jsem šla kolem nazdobených výkladů, vyřítila se ze dveří jednoho butiku obrovská černá doga. Její panička zůstala stát v norkovém kožíšku ve dveřích. Po dvou skocích tohoto osmdesátikilového mazlíčka, který na druhém konci vodítka neměl už svou paničku, jsem pocítila, co je totální bezmoc,“ napsala vdova po Václavu Havlovi na Facebook.

A s popisem stresující situace pokračovala dál. „Mé kopání té obludě vůbec nebránilo v dalším útoku. Klekla jsem si ve strachu o život Grejsinky na zem, za šíleného řevu těch dvou i mě samé, a zuřivě jsem bušila do běsnící černé obří tlamy,“ napsala. 

I když to vypadalo beznadějně, vylekaná a zraněná boxerka se nakonec vyvlékla z obojku a utekla do davu lidí. Kolem Havlové se utvořil hlouček, který se snažil pomoct. Přemoct tu zlou bestii, která ji a její fenku napadla. Nakonec se jí aspoň podařilo z ruské paničky vymámit aspoň nějaké doklady.

Havlová byla v takovém šoku, že by nezvládla ani řídit. Na veterinu ji s pokousanou fenkou odvezli kolemjdoucí. Ti jí také pomohli tím, že zavolali její dceři Nině, aby ji informavali, co se Havlové přihodilo. 

„A chci děkovat. Těm z Vás, kteří pomohli z náklonnosti ke mně, k pejskovi nebo jen tak z lásky ke spravedlnosti vyžádat z ruské majitelky toho zabijáka aspoň nějaké ID. Těm, kteří jste mi dali své telefony, jsem již poděkovala. Děkuji tedy těm, kteří mi nabídli odvoz na veterinu, protože jsem nebyla schopná řídit sama, těm, kteří mě podporovali a zavolali mou asistentku a dceru, těm, kteří viděli, co se všechno mohlo uprostřed rušného centra stát…“ dodala vděčná Havlová, jejíž boxerka bojovnice Grace už zase čile běhá. Ran na duši se ale už asi nezbaví. Prý se totiž bojí, když někdo otevře dveře.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová dostala štěňátko a byla dojatá. Jan Jedlička, Hana Hoschlová

Malé štěňátko Grace dostala Havlová v roce 2012 od veterináře Jana Herčíka a jeho manželky a herečky Kateřiny Kairy Hrachovcové na křtu knihy, které byla tehdy Havlová kmotrou. Havlová s Herčíkem jsou dlouholetými přáteli. On se jí vždycky dobře staral o její psy. A po napadení Grace tomu nebylo jinak.

Fotogalerie
50 fotografií