Valašská »cérka«, jak si královna lidovek sama říkala, byla velmi skromná, nepotrpěla si na luxus. „Mám všechno, co k životu potřebuji. Člověk nemusí hromadit majetky,“ říkala Šuláková se smíchem před dvěma měsíci, když pozvala na návštěvu reportéry Blesku a nechala je nahlédnout do svého soukromí.

Paní Jarmila dožila v malém bytě ve Vsetíně, kde chyběly ve skříních její největší poklady – lidové kroje, jež tak hrdě celý život nosila. „Ty už tady u mě nenajdete. Už nejezdím na vystoupení, tak jsem je věnovala dceři Zuzance, která jde v mých stopách. Dala jsem jí je, aby je lidi mohli dál obdivovat,“ svěřila zpěvačka s tím, že pokud bude mít to štěstí, tak si nějaký kroj na společné vystoupení od dcery půjčí. K tomu už ale, bohužel, nedojde...

Video
Video se připravuje ...

Jarmila Šuláková (†87) si zazpívala naposledy před kamerou Blesku! Dva měsíce před smrtí! Petr Soukup, David Turek

Trápily ji výčitky

Kvůli dceři měla i velké výčitky svědomí. „Moc jsem tu pro dceru nebyla, když byla malá. Hodně jsem cestovala, a tak jsem moc se Zuzankou nebyla doma,“ svěřila Blesku Šuláková, která vzdor tomu měla s dcerou velmi láskyplný vztah. „Každé Vánoce jsme spolu prozpívaly. Klidně celý den!“ svěřila.

Fotogalerie
27 fotografií