„Když jsem se seznámila se synem Zity a Jiřího, který se také jmenoval Jiří, tak moje maminka řekla – no, to je prima, tvůj táta byl zavřený a manžel Zity taky! To budou vaše děti asi pracovat tak maximálně v dole...,“ svěřila Blesku střípky z minulosti bývalá manželka syna Kabátové, podnikatelka Simona Rupešová (dříve Zavřelová).

Její budoucí tchán byl odsouzen na deset let a také si je v uranových dolech v Jáchymově odseděl a těžce odpracoval. Simonin otec si na stejném místě odpykával svůj trest a jako zubař spravoval zuby vězňům.

Tehdy ještě netušili, že za pár let budou rodina. Potomci ale v dolech neskončili a dnes jsou z nich úspěšní lidé. Jiří (60) po vzoru tatínka emigroval do USA, kde se stal úspěšným manažerem.

A hrdí mohou být i na vnučku prvorepublikové herečky Dittu Zavřelovou (22), která vystudovala s červeným diplomem a dnes se živí jako dentální hygienistka.

Jiří Zavřel junior v USA pracuje pro českou pobočku firmy zabývající se výrobou křišťálových lustrů a dekorací pro hotely a firmy. Po mamince Zitě zdědil umělecké vlohy, našel se ve tvorbě filmových efektů v barrandovských ateliérech. Na kontě má třeba efekty a kulisy pro seriál Arabela či filmové Černé barony.

Fotogalerie
55 fotografií