„Svým způsobem jsem asi byla špatná matka, co se týče výchovy. K dcerám jsem byla, jak bych to řekla... Nekritická není správné slovo. Bála jsem se je zarazit nějakým odsudkem. Dodneška si dávám velký pozor, protože jedna už točí filmy, druhá hraje také divadlo, píše nějaké věci,“ řekla Iva Janžurová pro iDnes.cz, když měla zavzpomínat na svoji roli maminky.

Ty stejné postupy herečka aplikuje i na svá vnoučata. „Teď jsem byla s vnukem na violoncellové soutěži. Celou jsem ji natočila, protože Theodora odjela pracovně do Nepálu, tak jsem tam zastupovala matku. Mně se tam strašně líbil a zdál se mi úplně nejlepší. A on byl až třetí! To jsem si říkala, že to snad není spravedlivý,“ pokrčila rameny se smíchem Janžurová.

Svého poněkud nevýchovného postoje si ale herečka všímá a moc dobře ví, že by měl být její výchovný postup trochu jiný. Ale ono to není zas tak jednoduché. „Takže přiznávám, že jako matka i babička jsem člověk, který těm dětem a vnukům strašně fandí a vidí je v tom lepším světle. Ale oni to potřebují. Mít někoho, kdo jim vždycky opravdu ze srdce upřímně fandí,“ dodala herecká legenda.

Fotogalerie
15 fotografií