Ve starém bytě v Pařížské ulici doposud platil nájem 16 tisíc korun měsíčně, nová částka měla vystoupat na 35 tisíc korun. V novém sídle by mělo být nájemné o deset tisíc korun nižší, tedy cca 25 tisíc korun, částka však není definitivní. Smlouva je sice podepsaná, ale ještě se budou řešit poplatky za výtah a podobně. 

Protože je byt menší, bude muset herec probrat své věci i nábytek, ne všechno se mu tam vejde. „S lecčím se rozloučíme, hodně se toho za ty roky nastřádalo. Ale tady už bych chtěl zůstat až do konce života,“ říká Krampol.

Herec myslí i na ženu, která je zatím po poslední zlomenině a operaci kotníku odkázaná na invalidní vozík. „Byt je skvěle řešený, všude projede vozíčkem,“ libuje si Krampol, který bude mít za sousedku Lucii Bílou (50). Oceňuje i to, že kuchyň má dveře a pach z jídla tak nejde do dalších místností. „V kuchyni se mi bude dobře vařit, má mnohem větší pracovní plochu, než jsme měli doteď. Taky jídelní kout je blíž, takže se může rovnou pěkně pohodlně servírovat,“ raduje se. „Navíc má dveře, to v Pařížské nebylo, a pachy z kuchyně se tak nebudou linout celým bytem.“

Video
Video se připravuje ...

Krampol v sobě objevil věštecké schopnosti: Předpověděl katastrofu na Staromáku! PETR MACEK, PETR SOUKUP, JAROSLAV BOUDA

Krampol ale ještě bude muset pár týdnů počkat. V současné době se dělají nové rozvody elektřiny. A pak se byt vymaluje v Jirkových oblíbených tónech bílé kávy. „Všechno je tak fajn, až z toho mám trochu strach. Krásný byt za rozumnou cenu a ještě budu vystupovat po republice, protože jsem vstoupil do projektu Pro dědu a babičku,“ pochlubil se Krampol. Oceňuje i to, že s paní domácí je radost jednat! 

Fotogalerie
29 fotografií