„V rámci léčby je tatínek stále v Motole. Trvá to dlouho, ale snad už je vše na dobré cestě,“ řekl Blesku hercův syn a dramaturg StarDance Jan Potměšil (38).

Jeho otec musel v Motole podstoupit operaci, při které mu vzali nemocnou část jednoho obratle bederní páteře. Šlo o akutní zákrok, neboť by jinak mohl také ochrnout.

„Léčbu nejde urychlit. Tatínek je ale statečný a my všichni jsme moc rádi, že je o něho dobře postaráno,“ dodal ještě hercův syn. Major Maisner z filmové série Byl jednou jeden polda a také bývalý gynekolog Aleš Čížek ze seriálové Ordinace měl po operaci dávno rehabilitovat.

 

Krátce po zákroku se ale objevily komplikace, které mu způsobily zánět v těle. Operaci, která se řadí mezi velmi těžké, si vzal na starost prof. MUDr. Jan Štulík, CSc. (49), který patří k největším českým specialistům v oboru spondylochirurgie, tedy páteřní chirurgie (spondylo = řecky obratel).

Nebylo vyhnutí. Nešlo jen o velké bolesti pacienta, ale především o to, že kvůli špatné části kosti byla páteř obrovsky zatěžována a mohla by se také zlomit.

Více o Ladislavu Potměšilovi čtěte ZDE.

Fotogalerie
47 fotografií