Legendární herec a komik Lábus, jehož děti milují třeba z pohádkové Arabely nebo jako jeden z hlasů plyšové dvojice Jů a Hele, se totiž na natáčení Slunce, seno a pár facek natolik skamarádil s hlasatelkou Marií Tomsovou, že se stal členem její rodiny.

„My jsme se jaksi nemohli po tom natáčení opustit, i se štábem jsme se ještě dlouho pravidelně scházeli. Jirka byl tak prima, že jsem je seznámila i s mým mužem a Járou Kretschmerovou. Trávili jsme pak spoustu večerů v Ypsilonce, nebo naopak Ypsilonka u nás, a když se potom narodili moji kluci, požádala jsem Jirku, aby se stal jejich kmotrem,“ prozradila Tomsová, která si ve filmu zahrála ve slavné závěrečné rvačce, kde Lábus inkasoval několik dobře mířených ran od Jaroslavy Kretschmerové.

„Jarka Kretschmerová je velice něžná žena, a když mě měla udeřit, tak to pro ni byl trošku problém. Ale nedalo se nic dělat. Na zkouškách jsme si to vyzkoušeli jen tak nalehko, ale když se jelo naostro, třeba třikrát nebo čtyřikrát, tak se do mě musela opřít. Takže tam jsem to schytal, ale co, role to vyžadovala,“ směje se ještě dnes Lábus.

Fotogalerie
29 fotografií