Dohromady je prý svedli společní kamarádi, s nimiž si hromadně vyrazili na tenis. „Přišla ona, sjela mě pohrdavým pohledem a prohlásila: Tohle bude hrát s náma?! V tu chvíli jsem věděl, že ji musím pozvat na rande,“ směje se Michal a přiznává, že její nezájem bylo to, co ho jako první zaujalo.

Zuzanu, se kterou žije ve spokojeném manželství už přes deset let a mají dvě dcery Karolínu (6) a Aničku (9), nakonec »udolal«. Mnohem těžší to ale měl s budoucím tchánem.

„Zuzčin táta byl dlouho proti, a to i přesto, že jsme byli kamarádi ještě dřív, než jsem ji poznal. Vůbec se mu ale nelíbilo, že by měla skončit s nějakým hercem,“ vypráví Dlouhý.

 

Požehnání k svatbě tak místo tatínka musel dát dědeček. „O ruku jsem ji požádal na chalupě před celou její rodinou. Když jsem se vyslovil, táta se beze slova zvedl a odešel z místnosti! Pak následovaly nekonečné vteřiny hrobového ticha,“ popisuje herec své perné chvilky.

„Nakonec se zvedl Zuzčin dědeček, jeden z největších skautů u nás, a prohlásil: Já nevím jak vy, ale já bych mu ji teda dal!“ říká Michal. A jedním dechem dodává, že dnes už se s ním tchán nejen smířil, ale dokonce spolu skvěle vychází.

Fotogalerie
49 fotografií