„Běžnou praxí, pokud není byt komu předat, je, že ho policie zapečetí a řeší to následně s příslušnými kompetentními orgány,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Na dotaz, zda policejní pásky v bytě v Rybné ulici nemohou znamenat vyšetřování trestného činu, mluvčí dodal: „Nemám informaci, že by na této adrese vyvstalo podezření na jakékoli protiprávní jednání.“

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý herec a dabér Michal Pavlata (+71): Před smrtí promluvil o těžké nemoci! Eva Fraňková, Lukáš Červený, Jan Jedlička

Rakovina, se kterou Pavlata bojoval několik let, se výrazně podepsala i na jeho zevnějšku. „Potkala jsem ho nedávno, když šel do krámu. Byl už ale hodně vyhublý a zesláblý,“ popsala Blesku sousedka, paní Jaroslava.

Video
Video se připravuje ...

Herec Pavlata (†71) naposledy na veřejnosti: Téměř k nepoznání s podivným vystoupením! Jan Jedlička

Zákeřná choroba ale nebyla jediným zdravotním problémem. Herec před dvěma lety prodělal urologickou operaci a také se léčil s chronickou obstrukční plicní nemocí. Tyto útrapy ho nakonec vyřadily i z dabingu, kde byl Pavlata doslova králem díky svému nezaměnitelnému hlasu.

Mluvil i za Korna!

Michal Pavlata měl velmi charakteristický hlas. Ten z něj udělal vyhledávaného dabéra. Namluvil např. Jiřího Korna (67) v pohádce Honza málem králem.

Ukázka z filmu:

Ze zahraničních filmů můžeme zmínit například: Policejní akademii, Sám doma, kde propůjčil hlas hudebníkovi Gusovi, Policajta v Beverly Hills (starší dabing), kde nadaboval detektiva McCabea,  Na západní frontě klid nebo Něco na té Mary je (ve starším dabingu).

Fotogalerie
35 fotografií