O dlužných alimentech se už Mirka baví krajně nerada. „Nedluží přece mně, ale dětem. Veškeré jejich potřeby jsem musela zajišťovat a dosud zajišťuju sama,“ říká stroze. Její druhý manžel golfista Alex Čejka je pro české úřady pěkný oříšek. Rodák z Mariánských Lázní získal po emigraci německé občanství. Pracuje převážně ve Spojených státech a žije v Thajsku.

Na žádné výzvy nereaguje. Mirka neuspěla ani s tím, že chtěla před několika lety alimenty snížit. Čejkovi je to úplně fuk. V roce 2005 vyměřil soud na Alexe a Felixe 270 000 korun měsíčně. Jde ale pouze o iluzorní peníze. „Opravdu to neřeším, protože jsou to jen čísla na papíře. Celé roky porušuje otec mých dětí zákon a svou povinnost. Výživné bylo určeno na jejich školy,“ vysvětluje svůj postoj Mirka. Je pro ni dnes důležité jen jedno.

Že rodinu dokázala uživit sama. Sehnat prestižního golfistu by pro úřady přitom nemělo být tak těžké. Čejka v golfu patří mezi šampiony, v loňském roce si vydělal 39 milionů korun a jen za letošní leden se jeho účet zvedl o 2,3 milionu.

Fotogalerie
12 fotografií