„Když jsme se sem v roce 1966 stěhovali, běhaly kolem srnky a lesem se dalo projít až do Jílového,“ vzpomíná Munzar, který původně parcelu v nynějších pražských Modřanech vyhlédl pro Karla Högera (†67). Poradil mu to další tehdejší kolega Jaroslav Vojta (†81) alias loupežník Sarka Farka z pohádky Hrátky s čertem. Ten tu totiž už bydlel a dodnes je tu po něm na památku pojmenovaná ulice, v níž Munzarovi bydlí.

Představiteli arcibiskupa Arnošta z Pardubic z Noci na Karlštejně se totiž místo příliš nezamlouvalo, zatímco Luděk se naopak pro ně nadchl, a tak se s manželkou Janou Hlaváčovou (78) rozhodli, že zde vybudují svůj společný život. „Rodina a domov, který jsem si v Modřanech postavil, jsou pro mne klidem a jistotou,“ nechal se slyšet herec.

Dokonce tu kdysi prožíval tak idylické chvíle, že se mu odtamtud nikdy nechtělo odcházet. Vždy měl prý pocit, jako by mu někdo ubližoval, a míval strach, že už se sem nevrátí. Jenže léta všechno změnila a dnes se vysněný domov proměnil spíše v dům hrůzy. Dceři Báře Munzarové (45) se pod střechou vilky rozpadla rodina, po sedmiletém manželství s kolegou Jiřím Dvořákem (49), s nímž má dcerku Aničku (14), přišel rozvod.

Hlaváčovou zase postihly zdravotní problémy, už dlouhou dobu ji trápí těžké deprese, později se připojila i Parkinsonova choroba. Sám Munzar pak dvakrát bojoval se zákeřnou rakovinou, která napadla jeho ledviny a prostatu. Údajně se navíc nemoc vrátila i potřetí.

Názor onkologa

„Myslím, že pan Munzar je fyzicky zdatný, a tak by měl rakovinu překonat dobře," míní přední český onkolog Pavel Klener. „Samozřejmě záleží na mnoha okolnostech, třeba jaké choroby už prodělal. V dnešní době už jsou mnohem lepší možnosti, takže i ve stáří se dá rakovina vyléčit, někdy totiž nebývá ten nádor tak agresivní. Ale jak říkám, záleží na mnoha faktorech,“ dodal Klener.

 

 

 

 

Fotogalerie
35 fotografií