Když Wolfovou v minulém díle pořadu TV Barrandov Můžu dál? navštívil moderátor Aleš Cibulka (39), pozvala ho do svého bytu na pražských Vinohradech, kam se musela před sedmi lety přestěhovat z rodinného sídla, které přitom její rodina velmi milovala.

Vilu na rozhraní Strašnic a Vinohrad nechal vystavět ve 20. letech minulého století továrník Med pro svou milenku. Přibližně 45 let poté se o ní dozvěděl Pavlínin dědeček František Filipovský od svého přítele, spisovatele Františka Kožíka (†95). Představitel Mrázka z Hříšných lidí města pražského se ji nakonec rozhodl koupit a poté se sem nastěhoval i se svou tehdy čtyřčlennou rodinou. Později si lokalitu zamiloval i jeho seriálový nadřízený rada Vacátko alias Jaroslav Marvan (†73) a přistěhoval se do sousedství.

Proč už zde tedy dnes rodina nebydlí? „Omlouvám se, ale nebudu o tom mluvit.“ nechtěla smutnou historii komentovat Pavlína Filipovská (75), které po smrti jejího tatínka dům se zahradou patřil. Od roku 2001 už ovšem říká pane jejímu bývalému zeti, podnikateli Janu Bubeníkovi.

Někdejší studentský aktivista zde má dokonce dnes sídlo své firmy. Ještě před třemi lety tu sice Filipovská s manželem Lubomírem Trávníčkem (60) žili na »výměnku«, pak se ale odstěhovali do bytu 3 plus 1 v Dolních Měcholupech.

Vila, která je jen coby kamenem dohodil od populární »Růžovky« ze seriálové Ordinace, prý Bubeníka ostatně zajímala už dávno. Podle pamětníků dokonce ještě dřív, než se dal dohromady s Wolfovou. „Oslovil Pavlínu a Lubomíra kvůli baráku. Chtěl ho koupit. Hodně na ně tlačil. Pak projevil zájem i o dceru,“ prozradil pro deník Aha! zdroj z blízkého okolí rodiny.

Manželství ale dvojici nedopadlo zrovna růžově. Narodily se jim sice dvě děti, ovšem po pětiletém vztahu šli Jan s Pavlínou od sebe. „Rozvod je prohra,“ přiznala nedávno Pavlína Wolfová. „Nikomu to nelichotí,“ dodala.

Současný majitel bývalého sídla klanu Filipovských přitom strávil před 16 lety nějaký čas ve vězení. Spolu s bývalým ministrem Ivanem Pilipem (53) strávili za mřížemi kubánské věznice 25 dnů poté, co byli obviněni z přípravy povstání. Nakonec byli ale oba propuštěni, když přiznali, že z neznalosti porušili kubánské zákony, a omluvili se kubánskému lidu.

Fotogalerie
56 fotografií