Seriál vypráví o osudech filmových hvězd za 2. světové války. Pozitivních ohlasů se však moc nedočkal. Hned první díl zklamal mimo jiné i potomky slavného herce Zdeňka Štěpánka. „O Bohémě se nechci bavit. Vůbec mě to nenadchlo,“ svěřila deníku Aha! Jana Štěpánková (82). Petr Štěpánek (68) neřekl vůbec nic. Jejich sestra Kristina Taberyová (65) stejně jako Jana nebyla vůbec nadšená. „Abych byla upřímná, nerada bych to komentovala, je to hodně citlivý,“ řekla s tím, že se to prý dotklo celé rodiny.

Drtivá většina příběhu by přitom měla být podle skutečnosti. „Odhadem tři čtvrtiny až devadesát procent jsou podložená fakta. Je úžasné hledat souvislosti za věcmi, které zdánlivě dobře známe,“ vysvětlil režisér Robert Sedláček (43). Ten už se dříve vyjádřil, že je možné, že přijde vlna kritiky, a že nevylučuje, že se ozvou i příbuzní ztvárněných hvězd. K tomu také došlo.

„No, měli jsme nějakou disputaci s Českou televizí a dohodli jsme se,“ řekla Taberyová. Zda se jednalo o žalobu, nechtěla prozradit...

Fotogalerie
20 fotografií