Pro Josefa Dvořáka i jeho ženu Jáju se zhroutil svět, když hercovi pěl let po jejich svatbě diagnostikovali rakovinu tlustého střeva. Nejdřív jsem měla hrozný strach. Ovládla mě panika. Pak jsem hned z vojenské nemocnice jela k mému bratrovi a tam jsem vzteky pěstí třískala do stolu a řvala: Ne, takhle to nebude, to není pravda, to nepřipouštím. Bratr si tehdy myslel, že jsem se zbláznila,“ svěřila se Jája Aha!.

Josef byl operován před dvaceti lety, týden před Štědrým dnem. Své herecké kariéry se nechtěl vzdát, a tak i během léčby docházel do divadla. „Každý den, kdy měl první týden v měsíci chemoterapie, odcházel z léčby rovnou do divadla na zkoušku. To trvalo půl roku,“ vypráví jeho žena. Chemoterapie naštěstí snášel dobře. Jeho doktorka mu prý navíc ušila léčbu přímo na tělo.

I když se Josefovi podařilo nad rakovinou zvítězit, pořád chodí na preventivní kontroly. „Teď už dochází jen jednou za dva roky na koloskopii k našemu lékaři a kamarádovi Pepovi Horákovi. Po prvním vyšetření mi Pepa Horák vesele svěřil, že se ho můj manžel zeptal: Hele, nelezeš mi moc do p*dele,“ směje se Jája.

Fotogalerie
13 fotografií