Přitom by Zlatý slavík mohl matce své nejstarší dcery pořídit daleko luxusnější bydlení. „Postaral se o nás s Dominikou ažaž,“ míní ale bývalá džezbaletka karlínského divadla Antonie, která je v domě seniorů navýsost spokojená.

„Bydlím na rozhraní Libně a Vysočan. Mám to deset minut k Harfě, O2 areně. Mám kolem sebe všechno, co potřebuju. I ta tramvaj je od bytu blíž než na Vinohradech. A také nemusím chodit nikam do kopce a funět,“ vysvětluje Zacpalová, která léta bydlela na Vinohradech v Moravské ulici, v bytě, který jí a Dominice koupil Gott. „Byl to pěkný byt, ale plyn a elektřina na mě byly už moc drahé. Chtělo to také opravy, nová zateplená okna. Bylo to už pro mě těžko udržitelné,“ komentuje Antonie.

Garsonka v domě seniorů tak byla pro ni dobrou volbou. Se zdravím už na tom také není nejlépe a tady se nemusí o nic starat. A že je v nějakém domově, si vůbec nepřipouští. Stejně jako její dcera Dominika. „Maminka má byteček, není v domově důchodců, je v domečku, kde má přátele a kde se cítí dobře. O maminku je dobře postaráno,“ řekla Blesku Dominika.

„Když jsem v Praze, chodíme spolu po nákupech a na dobré jídlo,“ pokračuje Gottova dcera, která matku naposledy viděla teď o Vánocích, když přijela z Finska, kde žije. „O Vánocích jsme si byly sednout ještě společně s několika dobrými známými,“ doplňuje Slavíkova dcera.

V životě Antonie se tedy nic nezměnilo, jenom ty Vánoce. Na druhý svátek vánoční se u ní doma v Moravské vždycky vyvařovalo. Na oběd přicházel Slavík a také jeho dcera Lucie (29) s matkou Ivetou Kolářovou (50). To se pekly kachny a speciálně pro Slavíka husa.

„Tak Karel už má rodinu, a to se věci vždycky mění. Já jsem ale moc ráda, že má rodinu, a já mu ze srdce přeju, aby se ještě dlouho těšil ze svých malých dcer a ony ze svého tatínka,“ říká Zacpalová, která se snaží být pořád čiperná. I když s hůlčičkou, tak brouzdá po nákupních centrech nebo jezdí za přáteli do Moravské ulice, kde tolik let žila.

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE >>

Fotogalerie
29 fotografií