Oslava Silvestra na světoznámé pláži Playa del Inglés na ostrově Tenerife se moderátorovi pořadu Očima Josefa Klímy stala málem osudnou.

„Moře bylo studené, ale to mi většinou nevadí. Do vody jsem lezl já a pár důchodců. Jenže na pláži s písečnými dunami vítr zesílil natolik, že mi vlny při koupání začaly podrážet nohy a zpětné proudy mě vtahovaly zpátky do oceánu!“ popsal Blesku Klíma.

„Měl jsem co dělat, abych se dostal z moře ven! Naštěstí jsem to zvládl a dopadl lépe než dva další nešťastníci. Jednoho na břehu křísili a druhého i přes pátrání, do kterého zapojili i vrtulník, nenašli vůbec…,“ dodal Klíma.

O tragédii psaly i místní servery, utonulým byl skutečně důchodce (†65), který přijel až z Finska. Klíma naštěstí přežil a už v neděli se se svýma »Očima« objeví na Primě v novém vysílacím čase (22:30 h.).

Investigativní nudista

Překvapuje vás, že šel Josef Klíma do moře nahý? Nemusí! Klíma je nudistou (či naturistou) už od puberty, tj. od 60. let minulého století! „Ten kontakt s živlem je bez plavek absolutní. Je mi v podstatě nepříjemný koupat se v jakémkoli oděvu,“ objasňuje hvězda české investigativní žurnalistiky.

Fotogalerie
43 fotografií