Populární herec s knírem a jeho dlouholetá partnerka se podle informací Blesku vyrazili sezdat k přátelům na Floridu, k Olze Matuškové (68), která do USA se svým Waldou (†76) upláchla před víc než 30 roky.

Žije v St. Pete nedaleko Tampy a sdružuje kolem sebe celkem početnou českou komunitu. Podle informací, jež Blesk ověřoval u agentur nabízejících zážitkové svatby v zahraničí, se už před cestou museli vybavit solidní zásobou dokumentů.

Oprávněnému americkému úřadu by měli předložit rodné listy, kopie pasů, potvrzení české matriky o právní způsobilosti k uzavření manželství (např. že jejich předchozí manželství byla řádně rozvedena – týká se obou).

A to vše navíc opatřené apostilou, tedy doložkou prokazující ověření podpisu a otisku razítka na listinách, z ministerstva zahraničí. Domů z Ameriky si vedle romantického zážitku dovezou potvrzení, že byli oddáni v souladu s tamními předpisy.

Manželství jako takové je ovšem stále neplatné, a to až do chvíle, než je »posvětí « také české úřady. Konkrétně tedy zvláštní matrika při Městském úřadě Brno- střed. Jenom tam se totiž sňatky uzavřené v cizině evidují a »legalizují«...

Pátrají, kdo je prozradil

Že někdo zhatil jejich plán vzít se v naprosté tichosti, z toho Zedníček s Kousalovou pražádnou radost nemají. Komentovat, zda už se vzali, případně kdy tak učiní, tvrdošíjně odmítají, z Ameriky od nich chodí jediná věta: „Kdo vám to prozradil?!“

Blesk ale informaci dostal od dvou různých, na sobě nezávislých zdrojů a chystanou svatbu nepřímo potvrdil i Zedníčkův synovec Jakub (26), který s ním na TV Barrandov uváděl soutěž Kurňa, co to je?.

Fotogalerie
46 fotografií