Synovec a prasynovec Luby Skořepové teď řeší, kam uloží ostatky milované tety. Hrob v Náchodě, kde už leží její bratr Karel, se jim zdá jako to správné místo. Avšak rodiny znesvářených sourozenců se spolu nestýkají. „Do jejich propojení musel být zapojen Městský úřad města Náchod. Obě rodiny mají totiž přetrhané veškeré kontakty, dokonce na sebe nemají ani telefonní čísla,“ prozradil deníku Aha! dobře informovaný zdroj.

„Budeme se snažit oběma rodinám pomoci se propojit. Vyjednávání je však na nich, do toho nemůžeme zasahovat,“ potvrdila Aha! tisková mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Není ani úplně jisté, zda se rodina Karla Skořepy zúčastní pietní akce konané na počest zesnulé herečky.

Co se vlastně mezi Lubou a jejím bratrem Karlem stalo? „Bratr se neozval, ani když mi bylo devadesát. Žije v lese u Náchoda. On je podivín, je strašně divnej. Je to od té doby, kdy nám vzali komunisti pilu a tatínek, aby se zachránil, protože byl kulak, ho poprosil, jestli by tam dělal dělnickou práci. A on to dělal, my jsme se ségrou studovaly,“ svěřila deníku Aha! před třemi roky Luba Skořepová. „Sestra studovala na vysoké kreslení a češtinu, já na konzervatoři. Kdyby to bratr nezachránil, tak by nás nenechali studovat. A to v něm zůstalo, že musel dělat...,“ dodala.

Fotogalerie
39 fotografií