O náhlém převozu rychlou záchrannou službou do pražské Ústřední vojenské nemocnice informoval ve čtvrtek bavičův syn Pavel (35). Přestože nepřiznal, co se otci přesně stalo, z jeho vyjádření je zřejmé, že to nebyla žádná banalita.

Zvlášť v případě Novotného, který už tři roky bojuje s následky mozkové příhody! Navíc má náběh na cukrovku a sužuje ho arytmie srdce.

„Na příjmu dávali tátovi do žíly antibiotika a panovala celková akutní nejistota, zda se jede na sál,“ přiznal bavičův syn. Nepřímo tak poskytl vodítko k tomu, co jeho otce mohlo přivést až do sanitky a střešovické ÚVN!

Video
Video se připravuje ...

Bavič Petr Novotný po mrtvici: Před lidmi vydržím stát jen 10 minut! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

„Antibiotika se podávají k potlačení a léčbě infekce. U lidí s mozkovým poškozením se velmi často objeví zápal plic, ale také například záněty močového měchýře, zánětlivá onemocnění krve, případně infekce mozku a mozkomíšního moku nazývaná meningitida,“ řekl Blesku nejmenovaný neurolog.

A co může značit, že lékaři dumali, zda je třeba Novotného stav řešit na operačním sále? „Odhadl bych, že se mohla znovu objevit krevní sraženina. Ovšem ne zřejmě tak masivní, aby byl nutný operační zákrok, ale mohou ji v cévě rozpustit léky,“ dodal odborník.

Fotogalerie
46 fotografií