„Manžel zemřel loni v listopadu,“ potvrdila deníku Aha! vdova po Karlu Skořepovi. Ta dodnes žije se svým synem v Babí u Náchoda. Sourozenci se nikdy nedokázali usmířit. „Nespojila se s ním...“ posteskla si vdova. Kvůli dávné křivdě, která byla silnější než odpuštění, nenalezli sourozenci společnou řeč.

„Bratr se neozval, ani když mi bylo devadesát. Žije v lese u Náchoda. On je podivín, je divnej, strašně divnej... Je to od té doby, kdy nám komunisti vzali pilu a tatínek, aby se zachránil, protože byl kulak, ho poprosil, jestli by tam dělal dělnickou práci. A on to dělal. Já se ségrou jsme díky tomu mohly studovat,“ svěřila Skořepová ještě v době, kdy byla při plném vědomí.

„Studovala na vysoké škole kreslení a češtinu, já konzervatoř. Kdyby to nezachránil, tak by nás na školu nevzali. A to v něm zůstalo, že musel dělat,“ přiznala herečka důvod sourozeneckého odcizení. Luba dokonce navštívila Náchod, ale ani tehdy nedošlo k setkání bratra se sestrou.

„On nenávidí divadlo. Tam, kde bydlí, jsem hrála asi dvacetkrát, a on nikdy nepřišel,“ posteskla si před třemi roky Skořepová. „U ní byla hlavním posláním odezva diváků, chtěla prostě vyniknout. Já jsem byl skromnější. Hlavu spíš dolů. Mě to nezajímalo. Mě bavila ta dřina. My jsme v tomhle byli opravdu každej jinej,“ řekl před dvěma lety Skořepa.

Ani restituce, o kterou se herečka v 90. letech starala, nedokázala sourozence smířit. „Když jsem zrestituovala pilu, která sice nebyla velká, ale přece jen za to něco dávali, tak jsem to spravedlivě rozdělila. A on je i přesto pořád takovej zapšklej,“ postěžovala si před třemi roky herečka.

Možná by věc viděla jinak, kdyby si s bratrem dokázala pohovořit. „To zařídila, to zase klobouk dolů!“ řekl bratr Karel.

Fotogalerie
48 fotografií