Vánoční pohádky vysílané Českou televizí se neodmyslitelně zařadily k vrcholům Vánoc. Většina dětí i dospělých si bez nich nedovede svátky představit. U pohádky Slíbená princezna, kterou ČT vysílala na Boží hod, však u většiny rodičů nastalo zděšení.

„Jak něco takového můžou nazvat pohádkou? Střílí se tam samopalem, princezny se chovají jako striptérky a operují se tam siamská dvojčata,“ rozčilují se rodiče v diskuzích.

„Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort,“ rozčiluje se režisér Zdeněk Troška. „Na Kavčích horách se musel někdo zbláznit, že něco takového dovolili vysílat! Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě. Chtělo se mi zvracet,“ dodal pro Blesk nekorunovaný pohádkový král, podle kterého tvůrci (scenáristka Iva Procházková a její manžel, režisér Ivan Pokorný) nectili zákon pohádek, kde musí být jasný padouch a dobro má zvítězit nad zlem.

„Nic podobného už nikdy nechceme vidět!“ shodují se diváci v diskuzních fórech. „Jsem zvědav, kdy se k této pohádce přihlásí Islámský stát,“ dodává další, podle kterého byla tato pohádka útokem na tradiční filmy pro děti. A to i přesto, že byla nejsledovanějším programem na Boží hod, zároveň však také nejzatracovanějším.

 

Jak se vám líbila pohádka Slíbená princezna?
Celkem 67155 hlasujících
Autor: 

Fotogalerie
37 fotografií