"Pana Gotta zpráva o pádu letadla s členy Alexandrovců hluboce zasáhla a vzpomínku na společná vystoupení by si rád uchoval ve své mysli," sdělila k tragické události tisková mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová. Gott s Alexandrovci zpíval několikrát a vždy to byl pro posluchače nezapomenutelný zážitek.

Je to šokující zpráva, která mi ve sváteční ráno zasadila hlubokou ráno do srdce. Mnohokrát jsem s nimi vystupovala, je to úžasný ansámbl. Příští rok máme společně vystupovat na turné po Slovensku. Zatím si netroufám odhadovat, jak to celé dopadne. Je mi to moc líto, v myšlenkách jsem s pozůstalými,“ uvedla šokovaná Helena Vondráčková.

V roce 2012 jsem byl hostem českého a slovenského koncertního turné legendárního ruského pěveckého sboru Alexandrovci. Byl to pro mne veliký zážitek. A zároveň obrovská zkušenost a čest. Zpráva o tragickém neštěstí, které Alexandrovce postihlo, mne totálně zaskočila, pokazila krásné vánoční svátky,“ prohlásil zarmoucený Martin Chodúr.

„Od rána jsem v slzách. Naposledy jsem s nimi vystupovala toto léto. Byli jsme  v Bělorusku. Vysílala to ruská televize a sledovalo to víc jak 10 milionů lidí. O dalších koncertech jsme jednali. Měla jsem s nimi létat po světě,“ zaplakala zpěvačka Míša Nosková.

„Alexandrovci jsou pro mě jsou nejlepší pěvecká skupina světa. Nevnímám je jako vojáky, ale jako umělce a především lidi a dobré přátele. Nikdy nezapomenu na to, jak byli všichni galantní a cítila jsem se s nimi jako princezna. Kdykoliv jsem přišla na zkoušku, začali okamžitě tleskat a křičeli na mě: Ahoj Mišičko. Vždy jsem se na práci s nimi těšila a jednali jsme o dalších termínech. Nemůžu tomu uvěřit,“ řekla Blesku zarmoucená Michaela Nosková.

Ruské letadlo Tu-154 s 92 lidmi na palubě se dnes zřítilo do Černého moře krátce poté, co vzlétlo z mezinárodního letiště Adler u Soči. Na jeho palubě byli kromě řady novinářů také členové Alexandrovova armádního pěveckého souboru. Na hladině moře byla nalezena ropná skvrna, trosky letounu i osobní věci cestujících. Tragédii přežil pouze jeden ze sólistů sboru, který nebyl na palubě letadla.

Fotogalerie
34 fotografií