Smrt italské módní ikony Francescy Sozzani zasáhla srdce mnoha modelek a modelů. Smutná zpráva se nevyhnula ani českým topmodelkám, které vyjádřily, jak velkou bolest v srdci teď mají.

"Budeš mi moc chybět," napsala si k fotografii, kterou umístila na sociální síť, Tereza Maxová. Na snímku je ona společně s Fracescou, obě se usmívají a je vidět, že je mezi nimi velké přátelství.

I will miss you so much💔

Fotka zveřejněná uživatelem Tereza Maxova (@terezamaxova),Pro 22, 2016 v 1:09 PST

"Dnes jsme ztratili ikonu a inspiraci. Franca se dotkla tolika srdcí po celém světě a já jsem vděčná, že jsem ji znala. Bude tady opravdu chybět. Odpočívej v pokoji, Franco," zavzpomínala také topmodelka Karolína Kurková.

"Z dnešních zpráv jsem velmi smutná," uvedla také topmodelka Linda Vojtová, pro kterou byla Francesca rovněž velmi důležitou osobou v životě.

So saddened by the news today RIP Franca 🙏

Fotka zveřejněná uživatelem Linda H.Vojtova (@lindavojtova),Pro 22, 2016 v 10:32 PST

Vzpomínku France do nebe poslala také topmodelka a herečka Eva Herzigová.

Quanto Bella Sei, FRANCA 💔

Fotka zveřejněná uživatelem Eva Herzigova (@evaherzigova),Pro 22, 2016 v 2:15 PST

Franca byla známá jako průkopnice ve svém oboru. V roce 2012 jako vůbec první nechala vydat titulku s Kim Kardashian – americký Vogue to udělal až o dva roky později. Největší úspěch ovšem mělo vydání věnované kráse černošek, které zaplňovaly celý časopis. Toto vydání muselo být třikrát dotisknuto – mizelo ze stánků neuvěřitelnou rychlostí. Francesca zemřela na rakovinu. V posledních chvílích u ní byl její syn.

Fotogalerie
19 fotografií