Role prince v Popelce od režiséra Václava Vorlíčka, odstartovala kariéru Pavla Trávníčka. „Vzpomínám na něj ze všech princů asi nejraději. A dodnes je vtipné, že nikdo neví, jak se ten princ jmenoval. On totiž vlastně neměl žádné jméno. Byl to prostě jen princ,“ prozradil Blesk.cz herec.

Byla to jeho první velká role a vedle ostřílených herců jako Vladimíra Menšíka či Heleny Růžičkové byl naprostý začátečník. „Režisér Vorlíček si mě všiml v absolventském filmu Jaroslava Soukupa, kde jsem hrál nějakého vojáka a pozval mě na kamerové zkoušky. Ty jsem natočil, ale pak jsem na to úplně zapomněl. Vůbec by mě nenapadlo, že by mě mohli vybrat. Nepočítal jsem s tím. Až jednoho dne přišel tlustý scénář s vyrozuměním a už jsem šel na plac. Nijak nervózní jsem z toho ale nebyl, byl jsem mladý a nezkušený a hrál jsem to tak nějak spontánně,“ svěřil se Trávníček.

Video
Video se připravuje ...

Pavel Trávníček - o Popelce Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Na jedno ale během natáčení nezapomene. „Byla tehdy hrozná zima, asi minus jednadvacet stupňů. A Vorlíček chtěl, abychom s Libuškovu Šafránkovou tu závěrečnou scénu, kdy jedeme na koni, ujeli na první pokus a jeli daleko. Tak jsme jeli a já najednou seděl na sněhu a kůň zmizel. Utopil jsem koně ve sněhu a zůstaly tam jen ty uši trčet,“ vzpomíná pohádkový princ na své první natáčecí trampoty.

Fotogalerie
20 fotografií