Po operaci vyhřezlé ploténky a následných komplikacích, kdy Karel dostal do podkoží rány zánět, by cesta autem byla velmi riskantní. „Pacient by měl sedět pouze minimálně, a pokud už musí cestovat, tak vleže a v korzetu, který mu zpevňuje svalstvo,“ řekl Blesku neurochirurg z FN Motol.

Zázrak vánoční

S manželkou Ivanou (40) a lékařkou, kterou si sám na cestu k sousedům vyžádal, letěl Slavík soukromým tryskáčem do Piešťan a odtud to bylo vozem už necelou hodinku do Považské Bystrice, kde měl s Marií Rottrovou (75) a Jitkou Zelenkovou (66) první vánoční koncert. „Bylo vyprodáno a úspěch obrovský. Karel vystoupil nakonec s osmi písničkami a lidé ho nechtěli pustit z jeviště,“ svěřil Blesku Petr Salava (61), který slovenské koncerty moderoval.

Slavík zpíval svoje nejznámější songy a nechyběly ani ty vánoční – Zázrak vánoční a Jsou svátky. Po koncertě se Karel s manželkou odjeli ubytovat do Bojnic. Výhled z okna měli na zámek, kde se točila Šíleně smutná princezna, a tak jim při snídani v uších zněla písnička Heleny Vondráčkové (69) a Václava Neckáře (73) Znám jednu starou zahradu.

V neděli odpoledne potom popojeli tři kilometry do Prievidze, kde byl naplánován vánoční koncert Michala Davida. „Karel vystoupí se svým pásmem jako můj host uprostřed koncertu. A lichotí mi, že se rozhodl zpívat Zázrak vánoční,“ usmíval se Michal, který je autorem písně.

Fotogalerie
19 fotografií