Eva Hrušková vyrůstala do svých sedmi let s prababičkou, ale za její dnešní slávu může maminka. V jedenácti ji přihlásila na konkurz na pořad Štěpánky Haničincové Hledáme písničky pro děti. Z 1200 účastníků jich vybrali šest, včetně Evy.

Video
Video se připravuje ...

Přeučilova manželka Eva Hrušková: Vánoce oslavíme dvakrát! Tereza Kühnelová, Petr Soukup

„Režisérka Vlasta Janečková mě obsazovala do různých malých roliček a pět let mě zkoumala a zkoušela. Pak přišla s nabídkou na roli Popelky. Bylo mi šestnáct, nijak moc jsem to neprožívala,“ zavzpomínala pro Blesk.cz herečka. „Dokonce si pamatuji, že mě rodiče sice chválili a podporovali, ale na druhou stranu trochu usměrňovali, abych si o sobě moc nemyslela,“ dodala.

Video
Video se připravuje ...

První Popelka Eva Hrušková: Od Ježíška mám nejraději knížky! Tereza Kühnelová, Petr Soukup

Popelka z roku 1969 byla její první a také poslední velkou rolí. „Myslím, že jsem si tu kariéru zazdila trochu sama. Ještě před Popelkou jsem se zhlédla v modelce Twiggy a chtěla jsem být stejně hubená jako ona. Pak jsem natočila Popelku a začala jsem jíst normálně a rázem během roku jsem nabrala deset kilo,“ přiznala ve 13. Komnatě Hrušková s tím, že navíc není v hereckém světě až tak průbojná. Dnes se už několik let s manželem Janem Přeučilem věnuje loutkoherectví pro děti.

Fotogalerie
15 fotografií