Herectví dělat chtěl, hlásil se na konzervatoř, ale tam ho nevzali. „Razili heslo, že děti zkažené filmem na té škole nemají co hledat. No a tak jsem vystudoval elektroprůmyslovku a později se vyučil dámským kadeřníkem,“ popisuje Procházka, jak vzaly jeho herecké ambice za své.

Na natáčení svého nejúspěšnějšího filmu ale vzpomíná dodnes velmi rád. Roli Jendy získal konkurzem a zajímavé je, že většina tmavovlasých kluků, kteří ve filmu hrají, dělala casting na stejnou roli, ale neuspěla.

„Konkurzu se dokonce zúčastnil i bývalý pražský primátor Pavel Bém, ale nakonec si ve filmu nezahrál. Myslím, že s tím nesouhlasili jeho rodiče,“ dodává »Dlouhý Janek«. Umění se ale nezřekl úplně, začal zpívat a hrát na kytaru a hudba ho v podstatě živí dodnes.

„Hraju s kapelou Repete, kde zpívám právě písničky z Ať žijí duchové!, nebo dělám zvukaře na různých akcích a koncertech,“ říká. Občas se dokonce věnuje i svému původnímu povolání, tedy stříhání, ale bere to jen jako koníček.

„Stříhám jen známé a příbuzné a pár zarytých dlouhodobých zákaznic,“ směje se. Toho, že mu to s herectvím nakonec nevyšlo, i když měl solidně našlápnuto, prý nelituje. „Říká se, že člověk má zkusit všechno, ale já jsem nakonec i rád, že mi to s tou konzervatoří nevyšlo. Prostě ta moje životní dráha měla vypadat takhle.“

Fotogalerie
7 fotografií