Po pohádce Václava Vorlíčka Jak se budí princezny si zahrála ještě vedlejší roli ve filmu Krakonoš a lyžníci, výrazněji se ale neprosadila. „Chtěla jsem být herečkou. Zdálo se mi, že by to bylo báječné. Několikrát jsem dělala zkoušky na DAMU, ale nevzali mě. Nejspíš kvůli tatínkovi, který byl vyloučen ze strany,“ svěřila se.

A když to nevyšlo s herectvím, vrhla se na hudbu. S kamarádkami založila undergroundovou skupinu a z princezny se rázem stala rockerka, která koncertovala po nočních klubech. Kapela se ale v roce 2000 rozpadla.

Nakonec se na DAMU přece jen dostala, i když ne na svůj vysněný obor. Podařilo se jí vystudovat režii a dramaturgii na loutkářské fakultě, později také sama učila na vyšší odborné herecké škole.

Dnes se věnuje především loutkoherectví a dabingu. Založila občanské sdružení Loutky v nemocnici, také napsala několik knížek pro děti. Proč ale skončila s hraním?

„Já jsem neskončila, už mi zkrátka nikdo nezavolal. Naposledy jsem dostala nabídku od Jiřího Menzela , když točil Vesničku mou střediskovou, šla jsem do konkurzu na učitelku. Jenže jsem tehdy měla na obličeji nějakou vyrážku a pan Menzel řekl, že s ekzémem by to nešlo…,“ vzpomíná. Co se týče soukromí, tam je prý velmi spokojená. Sice je rozvedená, ale z manželství jí zůstaly čtyři děti.

Fotogalerie
6 fotografií