Deprese ji dohnaly k psychiatrovi. „V současné době jsem zaléčená. Už dva roky, protože jsem na tom poctivě pracovala, jsem bez medikace. A pokud se občas něco zahlásí, tak dělám, že to není,“ svěřila herečka, která za širokým úsměvem skrývá velké bolesti na duši.

Psychické problémy ji pronásledují už od osmnácti let. „Mám diagnózu panická porucha,“ prozradila na sebe Pazderková. „To je takové záchvatové onemocnění. Jedním z projevů je, že se vám špatně dýchá, pociťujete tlak za očima a máte pocit, že každou chvíli umřete,“ popsala své potíže.

„Jsou to absolutní záchvaty totální paniky. Máte pocit, že potřebujete umřít, protože by se vám ulevilo. Končíte schoulení na zemi,“ přiznala Iva, která kvůli nemoci prožívá pekelná muka. S nemocí se ale snaží ze všech sil bojovat. „Když to chytnete v začátku, stačí dechová cvičení,“ svěřila Pazderková v otevřené zpovědi pro Top Star magazín, který můžete vidět ve středu ve 21:30 na Primě.

Co je panická porucha?

Jde o psychickou poruchu označovanou také jako panická ataka, která je charakterizována opakovanými záchvaty intenzivního strachu. Vznikají náhle, bez zjevné příčiny a trvají obvykle několik minut. Léčí se zpravidla několik let buď psychoterapií, nebo antidepresivy. Neléčená panická porucha může pacienta dohnat až k sebevraždě!

Fotogalerie
29 fotografií