"Když měl rehabilitovat, bylo to s ním velmi těžké. Tvrdohlavě odmítal všechna cvičení. Nechtěl ani vstát z postele. Měl pocit, že to nemá smysl," prozradila deníku Aha! jeho rehabilitační sestra.

Legendární Krakonoš František Peterka už neměl chuť dál bojovat a toužil jen umřít. "Museli jsme ho hodně přesvědčovat, že mu to pomůže. Přesto odmítal. Takže než jsme ho postavili na nohy, stálo to hodně sil jak jeho, tak mě," vzpomíná ošetřovatelka se slzami v očích.

Video
Video se připravuje ...

Tajemství smrti Krakonoše Peterky (†94): Zabila ho rakovina! Lukáš Červený

Její slova potvrzuje také exmanželka Miluše. "Musím přiznat, že nebyl vždycky skvělý, ale taky se musí říct, že takovýhle trápení, jaké měl po celých patnáct let od té nehody, bylo opravdu strašný."

Nejenom bolest těla, ale hlavně bolavá duše byla hlavní překážkou, proč herec ke konci života pomoc a péči odmítal. "Mluvil o Bohu a prosil, aby si ho konečně vzal k sobě," prozradila ošetřující sestra. "Stýskal si, že neví, co komu udělal, že si zasloužil takový konec. Tu potvoru rakovinu měl rozlezlou po celém těle," dodala exmanželka Miluše.

Video
Video se připravuje ...

František Peterka se rozplakal u Lucie Bílé. Petr Macek

V posledních deseti dnech ho trápily nesnesitelné bolesti. Lékaři je tlumily morfiem, aby na konci života tolik netrpěl...

Fotogalerie
35 fotografií