Ceny ale pravděpodobně budou pokračovat, jejich hlavní organizátor IFPI (česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu) hledá nového partnera pro produkci ceremoniálu vyhlašování cen.

„Doufáme, že ocenění Akademie populární hudby a slavnostní udílení Cen Anděl bude v budoucnu i nadále největší událostí naší hudební branže,“ uvedla dnes agentura Lewron.

Akademie populární hudby udílí kromě cen pro nejlepší muzikanty také ceny za nejlepší alba, skladby a videoklipy roku. Má hlavní kategorii a kategorii alternativní hudby. Pokud by se Ceny Anděl přestaly udílet, za nejlepší alba by se v tuzemsku ceny udílely jen na soutěži Apollo a Vinyla.

Letos v 25. ročníku Cen Anděl se skupinou roku stala kapela Kryštof, zpěvákem David Koller a zpěvačkou Klara. Objevem roku byla Barbora Poláková, jejíž píseň Nafrněná byla skladbou roku. Do Síně slávy vstoupil Michal Pavlíček.

Organizátor Cen Anděl Lešek Wronka je hudebním producentem, jeho jméno je spojováno se zpěvačkou Ewou Farnou, u jejíž začátků v populární hudbě stál a do roku 2014 byl jejím manažerem.