Miluše Holomková viděla naposledy svého někdejšího manžela před dvěma týdny. „Chtěla jsem jet za ním tuhle sobotu nebo neděli, protože mě tam vozil syn jednou za čtrnáct dní. Ono už to ale teď ke konci bylo zbytečný, protože moc nevnímal. Posledně jsem ho hodinu musela budit,“ svěřila se Peterkova exmanželka.

Video
Video se připravuje ...

Tajemství smrti Krakonoše Peterky (†94): Zabila ho rakovina! Lukáš Červený

Na otázku, jestli František Peterka ke konci svého života trpěl, odpověděla rozhodně. „Smrt pro něj byla vysvobozením. Pan doktor říkal, že v tomhle věku a s touhle nemocí se nedá už nic dělat,“ řekla paní Miluše. „Asi před třemi týdny řekli synovi, že Františkovi zbývá jen pár dní nebo týdnů života, protože měl rakovinu v celém těle. Přišlo se na to až v hospicu,“ dodala Holomková.

Video
Video se připravuje ...

František Peterka se rozplakal u Lucie Bílé Petr Macek

Talentovaný herec prý o své hrůzné diagnóze dobře věděl. „Stýskal si, že neví, co komu udělal, že si zasloužil takový konec...,“ svěřila se Holomková s děsivými detaily exmanželova umírání.

Pro Peterku ale bohužel bolest nebyla nic nového. Před patnácti lety ho řidička srazila autem a od té doby trpěl vážnými zdravotními problémy se svýma nohama. Bolestivý konec proto byl už jen špičkou ledovce. „Mám pocit, že mu dávali i morfium. Bylo to hrozný! Musím přiznat, že skvělý vždycky nebyl, ale taky se musí říct, že takovýhle trápení, jaké měl po patnáct let od té nehody, bylo opravdu strašný,“ dodala paní Miluše.

Fotogalerie
39 fotografií