Po Slavících Radek Banga z kapely Gipsy.cz na sociální síti vysvětlil, proč proti Ortelu protestoval. Nelíbí se mu, že kapela by z naší země nejraději vyhnala všechny menšiny jako Romy, Židy, černochy, Vietnamce, ale i muslimské uprchlíky. Nadále ale i gaye, tlusté, postižené, intelektuály atd.

A sotva svůj názor vyslovil, fanoušci Ortelu ho slovně zlynčovali.

„To co ty tady podporuješ je fašismus a kdyby v 20 stol. zvítězil fašismus, tak bys ty tady nebyl, protože tvoji předci by zahynuli v koncentračních táborech a ty bys tady nepsal takový sáčkový komenty,“ píše jeden.

„To ty jsi se svým jménem český vlastenec jako prase. Podívej se na své soukmenovce jak trvale ničí a okrádají republiku. Kolik trestných činů máš na svém kontě ty sám? Ale jako vždy, když se někdo dotkne vaší menšiny nebo čehokoliv co není bílé, jde o rasismus, ale naopak to neplatí, že. Vy můžete napadat bílé úplně v klidu, protože to samozřejmě rasismus není. Buď rád že nikdo z opravdových vlastenců se nikdy v téhle době nedostane k moci, protože soudit stejným metrem vás, jako bílé, tak na svobodě by vás v Čechách chodilo strašně málo," rozčiluje se další.

Banga si ale stojí za svým. „Řekl bych, že nevědomky se na Slavících bohužel tleskalo nacistům. Tomáš Hnídek je v Plzni znám už velmi dlouho jako ultrapravičák, nacionalista. Nelíbí se mi, co říká v textech, nelíbí se mi jeho úzké propojení s ultrapravicí. Byl vyfocen, jak pochoduje s nacisty na protiromských a protiuprchlických demonstracích. Velmi dobře se zná s nejtvrdším jádrem neonacistů u nás,“ tvrdil v pořadu DVTV lídr Gipsy.cz.

Kromě narážek na romskou menšinu si ale vyslechl také výhružky smrti. „Ty kokote ciganskej, co srovnáváš ORTEL s nacisty? Ty by jsi je potřeboval poznat, běž do ghetta nebo přesněji do koncetráku,“ vzkazuje zpěvákovi další.

Takové urážky si ale už Radek líbit nenechá. „Svoje jsem si už řekl, ale v hloubi duše bych si přál, aby se příspěvky na mé sociální síti zabývala cyber policie. Rád bych také rozvířil debatu, jestli internet má být takhle svobodný. Už si to totiž nemyslím. Lidé tam zcela zjevně porušují zákony i ústavu,“ přiznal pro Super.cz.

VŠE O ANKETĚ ČESKÝ SLAVÍK 2016 ČTĚTE ZDE

Fotogalerie: Předávání cen Český slavík 2016
118 fotografií
Fotogalerie
22 fotografií