Lucie Bílá málokdy skutečně řekne, co si myslí. S každým chce totiž být zadobře, a tak všechny objímá. Její výrok směrem k Ortelovi je skutečně zvláštní.

Neznám tvorbu Ortelu a nejsem tu od toho, abych moralizovala nebo kázala, kdo kam patří, či nepatří. Pokud zákony či stát dovolí, má skupina právo na svobodné slovo a fanouškové zas právo jí posílat hlasy. Ano, máte pravdu, jsem všeobjímající pitomec, ale nehodlám na tom nic měnit. Lucie,“ napsala na sociální síť zpěvačka.

Jen půl hodiny před tímto výrokem poplácala po zádech Radka Bangu. „Na vánočním turné jsem zalistovala tiskem a dozvídám se, že Radek Banga odešel během Českého slavíka. Svým proslovem jsem reagovala obecně na dění v sále. Každý má právo říct, co chce. Radek má právo odejít. Ortel má právo být tu pro své fanoušky a já zase pro vás tím věčným optimistou, který v každém hledá kousek slušnosti. Lucie.

Pro nezasvěcené je třeba alespoň v pár slovech dodat, k čemu se vlastně Lucie Bílá vyjadřuje. Tomáš Ortel a jeho skupina Ortel si totiž ze Slavíků odnesli dvě stříbrná ocenění. Na protest proti tomu romský zpěvák Radek Banga opustil s pískotem sál a nechal se slyšet, kterak ho šokuje, že lidé posílají hlasy a následně tleskají „náckům“, kteří si navíc dovolili přijít pro ocenění v černých košilích s bílými smrtkami, ne nepodobnými symbolům německých nacistů za války.

Video
Video se připravuje ...

Ortel a rasismus podle Bílé a Vondráčkové: Nekritizujte ho nahlas, berte to s humorem. David Turek, Jan Jedlička

VŠE O ANKETĚ ČESKÝ SLAVÍK 2016 ČTĚTE ZDE

Fotogalerie: Předávání cen Český slavík 2016
118 fotografií
Fotogalerie
16 fotografií