K modelingu se Eva Doležalová dostala zcela náhodou. Kamarádka jí požádala, aby s ní šla na konkurz do brněnské agentury Bohemia. Nechtělo se jí, ale jak už to tak bývá, vybrali ji a kamarádku ne. Na dalším castingu už se ale nedostala do finálové desítky, což ji zarazilo. „Šla jsem za Miladou Karasovou a trochu natvrdo jsem se jí zeptala: Proč mě nevybrali? Co je na mně špatně? Co můžu zlepšit? To byl zlomový moment. Paní Karasové se můj přístup líbil a nakonec si mě vybrali,“ přiznala Doležalová v rozhovoru pro MenStyle.

Od té chvíle se její kariéra v modelingu rozjela. V šestnácti odletěla do Tokia, pak už jen cestovala mezi Paříží, New Yorkem, Los Angeles a předváděla a fotila pro světové módní návrháře. Víc ji ale baví herectví a na place před kamerou se objevila také s americkým hercem Seanem Pennem ve snímku Sound of Sun.

Do Čech se vrací jednou v roce na Vánoce, ale tentokrát udělala výjimku a přiletěla kvůli finálovému večeru Czechoslovak Topmodels, kde předala pomyslnou korunku letošní vítězce soutěže Tereze Huberové. Jako druhá skončila Vanesa Švédová, třetí pak Klára Vašková.  

Fotogalerie
11 fotografií