Milovníci internetové zvrhlosti a veškeré bizarní tvorby se sešli v pátek 25. listopadu v pražském klubu Storm, kde probíhal již 5. ročník velmi alternativní akce s názvem Stay Zm*d Party. Slyšíte o hnutí Stay Zm*d poprvé? „Skupina chlapců, kteří jako jediní dělají humor, který je černější než bývalý americký prezident Obama a který na rozdíl od koncentračního tábora nemá žádné zábrany,“ takto o sobě smýšlejí samotní zakladatelé, kteří svými příspěvky zahlcují hlavně Facebook.

Hvězdná pěchota a výsměch

„Hvězdný“ program samotného večera obsahoval vystoupení předních zástupců internetové rakovinotvorné tvorby, jako je například zpěvák Štěpán Turek, autor proslulého SuperStar hitu Stávka dýdžejů, účastník Česko Slovensko má talent, na cirkulárku hrající zpěvák Milan Buričin, vulgární písničkář Záviš, legenda Hroznové Lhoty raper Metrix nebo čerstvý mladý objev – youtubeři Misha a Metadon alias Mishovy šílenosti.

Říkáte si, kdo může být ochotný zaplatit vstupné za takové vystoupení? Sedm set lidí chtělo v pátek spatřit naživo tyto internetové fenomény! Stejně jako ostatní návštěvníci i my jsme se byli přesvědčit, zda to bizarní umělci se svou tvorbou myslí vážně. Na rozdíl od Mishových šíleností, které se veřejně a oficiálně prezentují jako tvorba určená k pobouření diváků a přiznávají, že je bizarnost cílená, jsme si ale například u rapera Metrixe nadsázkou zas tak jistí nebyli. V tu chvíli se nabízí otázka, kdo a proč jde na akci za účelem škodolibě se smát lidem, kteří se zoufale snaží prosadit a z jejichž počínání je každému normálně smýšlejícímu jedinci stydno. I přes mnoho morálních a etických otázek, které jsme si kladli, vystoupení předčilo veškerá naše očekávání.

Video
Video se připravuje ...

misha - písnička Blesk TV

Večer započal generál hvězdné pěchoty druhé řady SuperStar Štěpán Turek, který se nám představil jako Olívie a oblečen v dámské halence a sukni vystoupil se svou kapelou, s níž zahrál hned několik songů. Dav u pódia ovšem uspokojil až nesmrtelný hit Stávka dýdžejů. Program večera postupoval dál a na řadu přišel Milan Buričin, který s sebou sice neměl svou proslulou cirkulárku, ale přinesl alespoň kytaru, se kterou zazněla všemi očekávaná skladba s názvem Sólo pro cirkulárku.

Nadávky pro rodiče youtubera Mishy: Táta je zm*d! A taky č*rák, křičel jeho syn

Hvězdou večera, na kterou byli všichni fanoušci zvědaví, byl mladý talent Misha, hlavní protagonista YouTube kanálu Mishovy šílenosti, který vytváří se svým bratrem Oldřichem Florianem neboli Metadonem. Malému Mishovi je teprve devět let, ale i v tak malém věku se těší veliké oblibě nejen v Česku. Jeho nejslavnější video Pokémon Go Song má za čtvrt roku na YouTube přes 40 milionů zhlédnutí! Živě zazněly všechny proslulé songy z Mishova repertoáru za doprovodu bratra Metadona s kytarou.

Velkým překvapením večera byli Mishovi rodiče, kteří se nestyděli ukázat na pódiu společně se svými syny. Nutno podotknout, že oba rodiče vytváří na YouTube také svůj vlastní obsah a to pod kanály s názvem Jsem máma a Jsem táta.

Představení Mishovy mámy na pódiu proběhlo za bouřlivého vulgárního skandování „Ukaž k*zy, ukaž k*zy!“. Poté, co máma odmítla požadavek davu na odhalení poprsí, změnil se bojový pokřik na „Ukaž k*ndu, ukaž k*ndu!“. Pro publikum měla jednoduchý vzkaz a to, že její vzor je Vlastík Plamínek.

Nevybíravý slovník návštěvníků kupodivu nerozhodil otce známé youtuberské dvojice. Ten se na pódiu uvedl za skandování davu „Táta je zm*d, táta je zm*d!“, na který jeho syn Metadon do mikrofonu odvětil „A č*rák!“, takže celým klubem zněl chorál ve znění „Táta je zm*d a č*rák!“. Těžko říci, jaké pocity se zrovna devítiletému Mishovi musely honit hlavou, nám to přišlo hodně mimo. Za celý koncert sklidily Mishovy šílenosti obrovské ovace od fanoušků, kteří znali veškeré texty nazpaměť a několik písní si dokonce vysloužilo i davové tance ve stylu Moshpit.

Nadcházející vystoupení zpěváka Záviše a rapera Metrixe byla spíše slabou dohrou celého večera a vystoupení Mishových šíleností rozhodně nepřekonala. Celá akce měla rozhodně nezapomenutelnou atmosféru v podobě nadsázky a velmi černého humoru, a nepochybně v návštěvnicích zanechá velmi silnou pachuť, v níž si někteří budou libovat a jiní přesně naopak.

Stay Zm*d party rozhodně není určena slabým povahám. Pokud ale holdujete podobnému stylu zábavy, nemějte strach. Šestý ročník je již v hlavách organizátorů, a které vystupující nabídne, to se budeme muset zatím nechat překvapit.

Fotogalerie
9 fotografií