Od roku 2001, kdy ho srazilo auto, kvůli čemuž během tří let prodělal 42 operací, se herec a chlap jako hora dokázal prát se zdravotními problémy. To se ovšem loni v létě po přestěhování do libereckého hospicu změnilo.

„Nejradši bych zemřel,“ vyslovil v rozhovoru pro Blesk své přání, když už ztrácel sílu a tělo ho postupně přestalo poslouchat. „Zemřel ve čtvrtek okolo jedenácté v noci,“ potvrdil smutnou zprávu Blesku jeho kamarád a bývalý kolega z libereckého Divadla F. X. Šaldy Ladislav Dušek (73).

 „Smrt přišla ve spánku. Odešel velice klidně,“ svěřil Blesku herec, který s ním byl jako jeden z mála v posledních měsících v kontaktu. „Jeho zdravotní stav se zhoršoval,“ přiznal Dušek smutně.

„Bohužel jsem měl tu smůlu, že jsem za ním poslední týden nebyl. Zápasím s virózou, tak jsem si říkal, že nepůjdu do hospicu, abych tam něco nezanesl. A zrovna když jsem tam týden nebyl, tak se stane taková věc…“ dodal se slzami v očích. 

„Určitě bude patřit mezi lidi, o kterých můžeme říct, že nám tady budou chybět. Všichni jsme ho měli rádi a on měl rád lidi. Nebyl jen vynikající herec, ale měl i obrovské srdce,“ připomněl Dušek s tím, že do hereckého nebe odešel jeho velký kamarád.

Vše o Františku Peterkovi čtěte na Blesk.cz ZDE

Fotogalerie
26 fotografií