Štefan Margita (60) má dva starší bratry Petera (63) a Jána (68). V současné době na sebe bratři nadají dopustit, pomáhají si a navzájem by pro sebe udělali cokoliv. Vždycky to tak však nebylo. „Vzpomínám si, jak jsme si jednou zaujatě hráli v pokoji a přišla maminka, že je potřeba vynést smetí. Nikdo se nehlásil. Přišla za chvilku podruhé, že se musí vynést odpadky. Zase žádný zájem. Potřetí už neříkala nic. Přinesla koš a vysypala ho doprostřed pokoje. Teď už to vynést musíte, řekla máma lakonicky a v poklidu odešla,“ cituje slova Štefana Aha!.

Bratři si užívají společně strávených chvil. Minulou neděli slavili Štefanovy narozeniny a už se nemohou dočkat, až přijdou Vánoce a opět se všichni sejdou. Mají ukázkový vztah. „Ještě jsme se nikdy nepohádali. Když je nějaký problém, hned ho společně řešíme,“ prozradil Štefan recept na to, jak zaručeně předejít konfliktům.

Starší bratr Ján je časově velmi vytížený. Kromě práce v marketingu organizuje vyhlášený mezinárodní Košický maraton. „Má s organizací závodů hodně starostí, zažívá velké stresy, ale dělá to moc rád. Jsem na něho pyšný,“ říká Štefan. Světoznámý maraton převzal po tatínkovi (†85). Jak Štefan prozradil, tatínek o sobě vždy říkal, že neumí zpívat. „Ani hymnu nedám,“ tvrdil prý o sobě.

Jejich tatínek si toho prožil opravdu hodně. Během 2. světové války se prý dobrovolně dostal do amerického zajetí. Pak si vzal za manželku Editu (96). „Z jednoho zajetí jsem brzy padl do druhého. A zase dobrovolně,“ říkával.

Fotogalerie
23 fotografií