Do potyčky se Břetislav Rychlík dostal krátce poté, co si chtěl v nádražní kavárně objednat čaj. Byly čtyři ráno a kavárna zrovna otevírala, takže se režisér rozhodl chvíli počkat. Jenže začal dřímat a pracovníci kavárny na něj začali útočit.

„Nikoho jsem neotravoval, jen mi klesla hlava. Lidé z kavárny ale na mě začali řvát a tykat mi. Řekli, ať si něco dám, nebo ať jdu do pr..... Tak jsem řekl, že chci čaj, a oni mi zas řekli, ať jdu do pr....,“ řekl Rychlík serveru Lidovky.cz.

Tykání a nadávky

Krátce nato dorazila ochranka, která se chovala stejně nevybíravě a režiséra považovala za bezdomovce, a to přesto, že měl na sobě společenský oděv ze slavnostního večera. „Nejdříve přiběhl nějaký člověk, zeptal se, jestli mám problémy, pak mě vzali a vedli mě z haly. Celou dobu mi tykali a nadávali do haj..., buzerantů a feťáků,“ vylíčil režisér. Potom ho vyhodili, a dokonce mu vyhrožovali.

Rychlík tvrdí, že nikoho neobtěžoval, neprovokoval a nebyl ani opilý. Ochranka se podle něj uklidnila až poté, co na místo dorazila jeho manželka, která v tu chvíli čekala v jiné části nádraží. „Nedovedu si ani představit, jak se musí chovat k bezbranným lidem, k bezdomovcům, když se tak chovali ke mně,“ posteskl si docent.

Vyjádření Břetislava Rychlíka k incidentu na Hlavním nádraží v Praze
Autor: facebook.com

SŽDC chce incident řešit

Správa železniční dopravní cesty, která nádraží provozuje, chce incident řešit. „O tomto incidentu není záznam, budeme prověřovat popsané okolnosti a rádi bychom vstoupili v jednání s panem Břetislavem Rychlíkem. Nechceme předjímat výsledek šetření, určitě však nesouhlasíme s níže popsaným jednáním členů ochranky,“ uvedla serveru mluvčí Kateřina Šubová.

Fotogalerie
9 fotografií