Sidovský sbírku spustil na příspěvkovém portálu, kde vysvětluje, na co budou peníze použity, a nabízí různé typy odměn za různě vysoké příspěvky. Od vstupenek na muzikál Noc na Karlštejně (od 500 Kč), který produkuje, přes zasvěcenou prohlídku hradu a zákulisí muzikálu v jeho doprovodu (1500 Kč), až po místo svého asistenta, které může být vstupenkou do světa showbyznysu (za 3000 Kč). „Za pouhé dva dny jsme takto sehnali přes 120 000 korun,“ raduje se Sidovský.

3110083:gallery:true:true

Sbírka pomůže s restaurováním nástěnných maleb v kostele Panny Marie v Mariánské věži hradu Karlštejn. Cílem je, aby nástěnné malby, které patří mezi ty nejdůležitější, na kterých je zobrazen sám císař Karel IV., zazářily znovu v plné kráse, až by se císař radoval.

Malby zdobí stěnu kostela Nanebevzetí Panny Marie ve druhém patře menší Mariánské věže. Jedná se o nejstarší nástěnné malby v kostele Panny Marie a patří rozhodně mezi ty nejdůležitější, na kterých je zobrazen sám císař Karel IV. Je to jedno ze dvou míst na hradě, kde je císař na freskách vymalován.

Fotogalerie
14 fotografií