„Odchodem Vlada ztrácíme kolegu, kterého nebudeme umět nahradit. Od dnešního dne už budou Černé ovce navždy jiné,“ řekl dramaturg Černých ovcí Jan Chaloupecký. Za zesnulého Vlado Štancela se bude hledat náhrada jenom těžko. Jak se totiž všichni zarmoucení diváci i tvůrci shodují, Vlado byl mužem na správném místě a Černé ovce už nikdy nebudou stejné.

 

„Dnes odešel skvělý kamarád... odpočívej v pokoji,“ zavzpomínal na kolegu na sociální síti režisér Černých ovcí Sanjin Miric a přiložil černobílou fotografii, na které je se Štancelem u vody.

RIP Vlado Štancel. Jeho Servilpoužívám dodnes.

— Radek Kejduš(@jarada) 10. listopadu 2016<scriptasyncsrc="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Umřel Vlado Štancel? No do hajzlu s timhlerokem.

— Michal Kozák (@wokoman) 10. listopadu 2016<scriptasyncsrc="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Fanoušci pořadu nebo České sody, na které se Štancel podílel, vyjádřili České televizi a rodině obrovskou podporu a popřály upřímnou soustrast. „Děkujeme za projevenou účast. Vaší podpory si velmi vážíme. Vlado Štancel byl nejen naším kolegou, ale také přítelem. Jeho ztráta je a bude bolestná pro pořad, pro diváky a především pro jeho rodinu, které si tímto dovolujeme vyjádřit upřímnou soustrast. Černé ovce budou pokračovat, budou ale určitě jiné. Vzpomínáme, tým Černých ovcí,“ objevilo se na facebookových stránkách pořadu.

Štancel patřil mezi stálice pořadu Černé ovce, působil v něm dlouhých 21 let. Na obrazovce se symbolicky objevil i v den své smrti po boku kolegyně Ivety Fialové. Pořad se totiž předtáčí. O jeho smrti však informovalo smuteční oznámení v horním rohu obrazovky a také závěrečný výstup jeho parťačky.

„Vážení diváci, máme pro vás velice smutnou a neuvěřitelnou zprávu. Dnes, před pár hodinami, jsme se dozvěděli, že náš kolega Vlado Štancel náhle zemřel. Je nám to moc líto. Bude nám chybět,“ řekla Fialová se zarmouceným výrazem.

Podle zdroje Blesk.cz zemřel Štancel na embolii. Tato informace však zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Fotogalerie
5 fotografií