Hlušička, kterého divačky přímo zbožňovaly, zemřel v noci ze středy na čtvrtek v nemocnici na rakovinu plic. „Než v noci zemřel, držela jsem ho za ruku,“ svěřila hercova partnerka Libuše Králová s tím, že už nemohl ani mluvit. Do poslední chvíle se ale nevzdával a snažil se bojovat.

Své milované ženě ještě věnoval poslední dlouhý pohled, pak dostal injekci proti bolesti, usnul a už se neprobudil. Bývalá primabalerína o svou lásku pečovala do posledních dní doma. Do nemocnice ho odvezla i přes jeho námitky až před týdnem.

O tom, že se Karel nevzdával a chtěl žít naplno, mluví i jeho pracovní nasazení. „Ještě před třemi týdny hrál v Divadle pod Palmovkou v inscenaci Králova řeč. Už byl na tom špatně, ale hlava mu pořád pracovala na sto padesát procent,“ prozradila hercova partnerka.

„Aby se představení uskutečnilo, odehrál ho na invalidním vozíku za velké podpory kolegů. Soustředil se na svůj hlas a roli svým výkonem ještě povýšil. Hrál jako nikdy dřív! Ale věděl, že je to jeho poslední představení-…“ dodala smutně.

Do poslední chvíle herec také hleděl do budoucna. „Přestože sotva mluvil, stále dělal plány. Mluvil o tom, že pojedeme na hory. On bude sedět na balkoně a já budu lyžovat,“ řekla paní Libuše.

Fotogalerie
42 fotografií