Herečka Zlata Adamovská se netají láskou k dobrému vínu a nedá na něj dopustit. Svou vášeň probudila už na škole. „Jednoho dne jsme se dostali na Moravu, tam jsme začali ochutnávat víno. Bohužel jsme se dostali k vínu pro Pražáky. Než jsme objevili to správné z pravých sklepů, chvilku to trvalo,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Revue iDnes.

Před lety se jí naskytla možnost ochutnat víno svého ročníku. Nejdříve se toho okamžiku nemohla dočkat, pak ji však přešla rázem chuť. „Bylo to v Rakousku v Poysdorfu. Tam mě vinař zavedl do svého zaprášeného sklepa, který vypadal jako podzemí strašidelného zámku, byl opletený pavučinami, strašně bizarní, že se vám ani z té lahve nechce napít. Tak jsem dostala svůj ročník a musím říct, že to víno bylo docela pitelné a vydrželo. Mělo své kvality. Tak jako já, že,“ vtipkuje herečka, pro kterou to byl zážitek na celý život a nikdy na to nezapomene.

A jak herečka pozná kvalitní víno? „K dobrému vínu se skutečně musíte propít. Ale ono neexistuje univerzální dobré víno. Pro každého je dobré víno něco jiného, protože každému chutná něco jiného. Pro mě je dobré víno, které mě láká k dalšímu napití,“ dodává.

Fotogalerie
26 fotografií