S Pepou Vojtkem (51) měl v postavě Mefista alternovat Jan Ježek (59). „Zjistilo se, že pan Ježek měl tolik pracovních závazků, že se nemohl té práci naplno věnovat,“ prozradil Blesku režisér Zdeněk Zelenka (61), který sám o prázdninách narychlo vystřídal Renče.

„Museli jsme mít člověka, který vykryje třicet procent představení, protože Pepa Vojtek má sedmdesát. Tak jsme narychlo vybrali ze souboru Jiřího Zonygu, který tu roli už zná,“ řekl Zelenka s tím, že vítěz X-Factoru z roku 2008 je teď hrdina muzikálu.

„Za osm dní se naučil všechny písničky i mluvené slovo. To je tak dvě stě stránek libreta. V pondělí vystupoval poprvé před publikem,“ dodal nadšeně režisér, který už se neděsí čtvrteční slavnostní premiéry.

Renč v minulosti Zelenkovi už jednou křeslo režiséra přenechal, konkrétně v případě muzikálu Divadla Broadway Adam a Eva. Co je zvláštní, tehdy rovněž došlo na výměnu hlavní role – Annu Polívkovou (37) nahradila Markéta Procházková (30), která je v současnosti jednou z hvězd show Tvoje tvář má známý hlas. „Vzpomeňte na Adama a Evu v Broadwayi. Zelenka vystřídal Renče a začaly se dít věci. Nejlepší herci odešli,“ ozývalo se i na Facebooku v reakci na změnu v obsazení Mefista.

Fotogalerie
43 fotografií